Verticale beplanting voor gezond leefklimaat

In de rubriek 'gespot' vindt u nieuws dat alles te maken heeft met Vakbeurs Klimaat op 7 februari 2019 in Paleis 1 van Brussels Expo.

Verticale beplanting duikt steeds vaker op in het straatbeeld. Volgens iVerde levert dit type beplanting meerdere gewenste effecten, waaronder een verkoelend effect, verbetering van de luchtkwaliteit en het dempen van omgevingsgeluid.

De constructie van verticale beplanting met vaste planten bestaat uit gevelpanelen met een groeimedium en een irrigatiesysteem voor watergift en bemesting. De wand wordt dicht geplant, zodat de constructie niet of nauwelijks zichtbaar is.

Vele soorten planten zijn geschikt voor verticaal beplanten. De keuze is afhankelijk van het aantal zonuren en de groeiwijze van de planten. Voor de zonnige wand zijn onder meer de ooievaarsbek, ezelsgroen en lampepoetsersgras geschikt. Voor een schaduwwand zijn planten als dubbelloof varen, schoenlappersplant en longkruid geschikter.

Voor de aanleg van levende gevels is kennis vereist. Daarmee is het een zaak voor echte professionals. Het onderhoud is eveneens intensief en moet wekelijks gebeuren. Desondanks zijn de voordelen zo groot, dat dit de moeite en kosten ruimschoots overstijgt.

Bron: Stedebouw & Architectuur
Auteur: Laura Vliek


 • Stay Safe & Go Easy

  Veilig naar een fysieke vakbeurs!

 • Alles over hittestress, hoosbuien, droogte en het veranderende klimaat.

 • Stay Safe & Go Easy

  Ontmoet elkaar weer in levenden lijve!

 • Innovaties op de beursvloer. Kennis in de lezingen.

 • Stay Safe & Go Easy

  De oplossing voor een 1,5 meter vakbeurs!

 • Oplossingen voor de klimaatbestendige stad van de toekomst.

x

Zelfde dag, zelfde locatie: