Een veranderend klimaat? Grijp de kansen!

Aquafin bouwt en beheert voor het Vlaamse Gewest de infrastructuur voor de zuivering van huishoudelijk afvalwater. De meeste riolen in Vlaanderen transporteren behalve afvalwater ook regenwater. Met de gevolgen van de klimaatverandering voor ogen, vinden we het belangrijk om in het openbare domein meer ruimte te maken voor regenwater. Het wordt best zoveel mogelijk ter plaatse gehouden om nadien nuttig te gebruiken. Bovendien moet het op voldoende plaatsen de kans krijgen om in de bodem te dringen en zo verdroging te voorkomen. Afvoeren via de riool is de laatste optie, als er geen enkele andere mogelijkheid is.

Dat er veel meer mogelijk is dan u denkt, zal Aquafin aantonen op de Vakbeurs. Infiltratie kan zowat overal, mits wat creativiteit en een ruime blik. Meer zelfs, een inrichting van het openbare domein met veel groen en ruimte voor water creëert nog een aantal extra voordelen. Denk maar aan de belevingswaarde voor de buurt, een groeiende biodiversiteit en het verkoelende effect in een hete zomer.

Benieuwd hoe u de openbare ruimte in uw gemeente kunt voorbereiden op de toekomst door duurzaam om te gaan met regenwater? Kom op de Vakbeurs om 14 uur in de Lezingzaal dan luisteren naar Koen De Winne van Aquafin. Op onze beursstand in de Klimaatstraat (stand 6.4) krijgt u zelfs individueel advies van experten van Aquafin en landschapsarchitect Maarch, toegepast op de reële situatie in uw gemeente. In 15 minuten worden u concrete tips aangereikt!

Maak nu al een afspraak.


 • Stay Safe & Go Easy

  Veilig naar een fysieke vakbeurs!

 • Alles over hittestress, hoosbuien, droogte en het veranderende klimaat.

 • Stay Safe & Go Easy

  Ontmoet elkaar weer in levenden lijve!

 • Innovaties op de beursvloer. Kennis in de lezingen.

 • Stay Safe & Go Easy

  De oplossing voor een 1,5 meter vakbeurs!

 • Oplossingen voor de klimaatbestendige stad van de toekomst.

x

Zelfde dag, zelfde locatie: